Van Galen: "Gaf Luinge stomp in de maag"

Peterselieman

Voormalig AZ-speler Barry van Galen heeft twaalf jaar na dato toegegeven dat hij scheidsrechter Roelof Luinge in zijn maag heeft gestompt net nadat hij zijn tweede gele en dus rode kaart had gekregen. Het incident gebeurde in een duel tegen Feyenoord in de Kuip.

Luinge gaf destijds al aan in de maag te zijn gestompt door Van Galen, maar de voetballer werd wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken, ten onrechte zoals nu blijkt. "Ik werd toen vrijgesproken, terwijl hij gelijk had," zei Van Galen tegen NUsport. "Want ik heb hem wel in zijn maag gestompt. Het was gelukkig niet te bewijzen, anders was ik wel een wedstrijdje of zeventien geschorst geweest. Het was geen uithaal hoor, maar gewoon een tikkie. Hij deed net of ik Mike Tyson was. Het was mijn eigen schuld. Ik werd toen even gek."

Het is niet de enige keer dat Van Galen en Luinge ruzie hebben gehad. Vrienden zullen ze dan ook nooit worden. "Als ik Luinge nu tegenkom, dan sla ik hem neer. Geintje," grapte de aanvallende middenvelder die de leidsman toch nog een compliment weet te geven. "Roelof wilde een bekende Nederlander worden en dat is gelukt, dat moet ik hem nageven."