Lokhoff: "Geven Ajax het feestje niet cadeau"

Frank (franklop)

Iedereen verwacht dat Ajax woensdag de titel pakt, maar VVV-Venlo-trainer Ton Lokhoff is niet van plan vrijwillig mee te werken aan een kampioensfeest. De Amsterdammers kunnen woensdag de titel pakken in de eigen Amsterdam ArenA, maar dan moet er in ieder geval gelijk worden gespeeld tegen VVV.

De Limburgers lijken zich op te kunnen gaan maken voor de nacompetitie, maar hebben theoretisch nog een kans om die te ontlopen. De achterstand op nummer vijftien ADO Den Haag bedraagt vier punten. VVV is volgens Lokhoff dan ook niet van plan om zich te laten afslachten. "Ajax heeft natuurlijk een schitterende serie neergezet. Het zal daarom een lastige wedstrijd worden", zo liet de oefenmeester weten op de clubsite. "Maar we gaan er niet naar toe om ons helemaal te laten wegspelen. De laatste tijd heb ik de ploeg zien groeien en ze hebben goed gespeeld."

"We bereiden ons serieus voor op de wedstrijd en zullen het feestje niet zomaar cadeau geven", aldus Lokhoff, die morgenavond in ieder geval niet kan beschikken over Barry Maguire. De middenvelder liep afgelopen weekend tegen ADO een blessure op.