[WK Snooker] Carter verslaat Trump in een thriller

Boris (borisz)

Judd Trump is uitgeschakeld op het wereldkampioenschap snooker. Allister Carter versloeg de vice-wereldkampioen met 13-12. Trump begon de beslissende sessie nog met een 9-7 voorsprong. 

De voorsprong van twee frames bleef tot 12-10 op het bord staan. Beide spelers maakte hoge breaks. Toen Trump een break maakte van 96 kwam Carter daarna terug met een break van 94. In de laatste frames liep de spanning op gingen beide spelers fouten maken. In het beslissende 25ste frame mistte Trump aan maakbare bal en wist Carter, die naast zijn snookercarrière in opleiding voor piloot is, optimaal te profiteren. Met tranen in zijn ogen verliet Trump de snookerarena in Sheffield.

Matthew Stevens wist zich eveneens bij de laatste zestien te plaatsen door een 13-11 overwinning op Barry Hawkins. Vanavond valt de beslissing in de laatste tweede ronde partijen. Ronnie O'Sullivan tegen Mark Williams en Jamie Jones tegen Andrew Higginson. De winnaar van de laatst genoemde partij speelt in de kwartfinale tegen Carter.