'Crysis 2 als beste Duitse game is onaanvaardbaar'

De Christelijk Democratische Unie van Duitsland, een politieke partij die op dit moment regeert, heeft geprotesteerd tegen de nominatie en overwinning van Crysis 2 als beste Duitse game. De partij wil niet dat een 'killergame' als Crysis gehonoreerd wordt.

Crysis 2 werd vorig jaar genomineerd voor de German Computergames Award en kwam als winnaar uit de bus. De winnaar werd toen bepaald door G.A.M.E., een bond van Duitse ontwikkelaars, BIU, een bond voor Duitse uitgevers, en de Duitse overheid met het CDU. Hierdoor was het goed mogelijk dat Crysis 2 niet werd gekozen als winnaar.

"Killergames mogen niet geëerd worden, ook al zijn ze technisch gezien uitstekend," vertelde Wolfgang Börnsen, woordvoerder van het CDU. "Wij eisen een geheel nieuw concept, een herinnering aan games met culturele en educatieve waarde." Ook heeft Börnsen geëisd dat er een andere jury komt.

De BIU reageerde als volgt. "De presentator kan niet zomaar aannemen dat de jury niet goed zijn werk heeft gedaan. De jury heeft de genomineerden bepaald op basis van de regels van de German Computergames Award. Het toevoegen van de 18+-categorie ging in overleg met de minister van Cultuur."

De minister van Cultuur, Bernd Neumann, reageerde op de overwinning van Crysis 2. "Het is logisch dat we nu nadenken over het feit of games die alleen geschikt zijn voor volwassenen en niet voor jongeren door de hoeveelheid geweld, wel geëerd mogen worden."