Advocaat na EK weg als bondscoach Rusland

Peterselieman

Dick Advocaat vertrekt na het EK als bondscoach van Rusland. Dat heeft hij laten weten in gesprek met Russische media. Advocaat werd in 2010 aangesteld als opvolger van Guus Hiddink. De 64-jarige Hagenaar wordt gezien als de voornaamste kandidaat om volgend seizoen hoofdtrainer te worden van PSV.

Advocaat wil nog niets kwijt over de reden van zijn vertrek. "Maar het gaat in ieder geval niet om het geld", benadrukt hij. "Met de spelers heb ik er nog niet over gesproken, maar ik weet zeker dat dit onze voorbereiding op het EK niet zal beïnvloeden. We stellen alles in het werk om daar een succesvol toernooi van te maken."

Ondanks de plaatsing voor het EK, waar Rusland in een groep is ingedeeld met Polen, Griekenland en Tsjechië, was er veel kritiek op de werkwijze van Advocaat. Vooral het feit dat hij weigerde het team drastisch te verjongen, werd hem niet door iedereen in dank afgenomen. Advocaat wordt waarschijnlijk opgevolgd door Nikolai Pisarev, die momenteel coach is van het team onder 21 jaar.