Van der Wiel: "Nog niet in EK-vorm"

Frank (franklop)

Gregory van der Wiel was na lang blessureleed zondag eindelijk weer eens belangrijk voor Ajax. De rechtsback had een groot aandeel in de 1-2 zege bij FC Twente. Van der Wiel versierde de penalty bij de 0-1 en was zelf twaalf minuten voor tijd verantwoordelijk voor de 1-2.

"Of ik in EK-vorm verkeer? Nee, nog niet. Mijn spel kan nog veel beter", zei de verdediger na de zege in De Telegraaf. "Als ik conditioneel beter ben, kan ik meer en vaker achter elkaar mijn aanvallende acties maken. En verdedigend feller zijn."

"Nog een paar weken hard trainen en wedstrijden spelen. Met Ajax nog tweemaal en bij Oranje staan vier oefeninterlands gepland. Bij het Nederlands elftal train ik op een nog hoger niveau en dat zal mijn vorm ten goede komen", aldus de Ajacied.

Coach Frank de Boer zag dat Van der Wiel zich herstelde van een stroeve start. "Ola John is een goede speler en die heeft hij knap in bedwang gehouden. John heeft bovendien veel achter hem aan gemoeten. Dat is zijn grote kwaliteit. Greg laat zich door niets of niemand verstoren, hij is heel stoïcijns en piekt op de juiste momenten."