[Primera División] Zevenklapper Barcelona, rentree Afellay

Boris (borisz)

FC Barcelona heeft zich goed hersteld van de uitschakeling door Chelsea in de halve finale van de Champions League. De ploeg van trainer Pep Guardiola, die deze week bekendmaakte aan het einde van dit seizoen te vertrekken, boekte een 7-0 uitzege bij Rayo Vallecano. Ibrahim Afellay maakte zijn rentree na een zware knieblessure.

Afellay, die in september de banden in zijn linkerknie scheurde, kwam in de 73e minuut als vervanger van Sergio Busquets binnen de lijnen. Barcelona stond op dat moment met 4-0 voor door doelpunten van Lionel Messi, Seydou Keita, Pedro en een eigen goal van Roberto Correa.

In het laatste kwartier liep de score dankzij Thiago, Pedro en Messi verder op. Barcelona zorgt er met de overwinning voor dat Real Madrid het kampioensfeest minimaal tot woensdag moet uitstellen.

In Italië deed Udinese goede zaken met het oog op een Champions League-ticket. Door doelpunten van Antonio di Natale en Roberto Pereyra werd directe concurrent Lazio met 2-0 verslagen. Udinese staat vierde. De titelstrijd gaat tussen Juventus en AC Milan.