FOK!filmtips van de dag: 12 Angry Men + The Frighteners

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

12 Angry Men 01

Vandaag weer een dubbele FOK!filmtip van de dag. Op het Belgische één is om 14.05 uur de rechtbank klassieker 12 Angry Men van Sidney Lumet te zien. Een jury moet een oordeel geven over een jonge man die verdacht wordt van de moord op zijn vader. Het lijkt allemaal duidelijk dat de man de dader is. Er is echter één jurylid niet overtuigd van de schuld van de man. Zo lang er iemand tegen de veroordeling is komt die er niet. De juryleden moeten elkaar zien te overtuigen van hun gelijk.

12 Angry Men 02

Heerlijke film voor op een zondagmiddag. De film kent een sterke cast met Henry Fonda, Joseph Sweeney en Lee J. Cobb in de belangrijkste rollen. Wat de film vooral erg sterk maakt is dat het grootste gedeelte van het verhaal zich in een beperkte ruimte afspeelt. Een absolute aanrader voor filmliefhebbers.

Frighteners 01

Om 20.45 uur op RTL7 de heerlijke Peter Jackson film The Frighteners. Michael J. Fox is Frank Bannister een man die sinds hij een autoongeluk heeft gehad geesten kan zien. Bannister werkt samen met een aantal geesten. Deze spoken bij iemand in huis die dan vervolgens Bannister inhuurt om ze te verjagen. Het gaat echter helemaal mis als er opeens een aantal mensen worden vermoord en Bannister als hoofdverdachte wordt gezien.

Frighteners 02

Toen Peter Jackson in 1996 The Frighteners uitbracht was hij alleen bekend van films zoals Bad Taste, Braindead en Heavenly Creatures. Met The Frighteners bewees Jackson dat hij ook wel raad wist met komische films. En Michael J. Fox mocht zich, na Back To The Future en Doc Hollywood, weer eens afreageren op een tuinhek.

Veel kijkplezier.