'Juventus denkt aan Ivanovic en Lampard'

Frank (franklop)

Koploper in de Serie A Juventus zou Chelsea twee veteranen afhandig willen maken. Branislav Ivanovic en Frank Lampard zouden van Londen naar Turijn moeten komen. Volgens Gazzetta dello Sport wil Juventus 8 miljoen euro uittrekken voor een nieuwe rechtsachter. In die prijscategorie valt Vasco da Gama's talentvolle Dede, maar ook Chelsea's Ivanovic.

De 28-jarige Serviër zou voor Juve een welkome versterking zijn die met zijn ervaring een streepje voorheeft op de jonge Braziliaan. Als De Oude Dame toch bezig is, zou het meteen ook Frank Lampard aan de selectie willen toevoegen. Lampard zou het middenveld breder moeten maken. Mocht Juventus niet in deze transfer slagen, zouden Izco van Málaga, Asamoah van Udinese en FC Porto's Freddy Guarín de alternatieven zijn. Die laatste speelt momenteel op huurbasis bij Inter, maar maakt weinig minuten en zal wellicht niet definitief worden overgenomen.

Daarnaast zouden scouts van Juventus op verschillende tribunes zijn gesignaleerd. Bij Brescia voor de 21-jarige Belgische sensatie Omar El Kaddouri, die ook op het lijstje van Lazio zou staan, en voor doelman Michele Arcari. Bovendien jaagt het op Milan-target Davide Astori en Atalanta's Federico Peluso.