[EL] Uitslag Valencia - Atlético Madrid

Niels (DerMeister)

Valencia, dat eerder zorgde voor de uitschakeling van PSV en AZ, heeft de finale van de Europa League niet weten te bereiken. De ploeg verloor vorige week met 4-2 van Atlético Madrid en ook vanavond wisten de Madrilenen met 0-1 te winnen. Zij spelen daardoor 9 mei de finale in Boekarest.

Valencia moest op zoek naar doelpunten en deed dit zoals verwacht meteen vanaf het beginsignaal. Met kunst en vliegwerk bleef Atlético echter overeind. Soldado en Feghouli kregen flinke kansen, maar wisten de Belgische keeper Courtois niet te kloppen. Canales had wellicht een penalty moeten krijgen, maar scheidsrechter Skomina legde de bal niet op de stip.

Ook na rust bleef Valencia aanvallen, maar de verdediging van Atlético bleef overeind. Na een uur spelen scoorden de Madrilenen volledig tegen de verhouding in zelfs de 0-1. Op aangeven van Diego nam Adrián Lopez de bal op de borst aan, liet hem eenmaal stuiteren en haalde vervolgens vernietigend uit. De bal belandde achter Valencia-goalie Diego Alves in de verre hoek.

In de slotfase was de spanning weg, maar kreeg scheidsrechter Skomina het nog wel druk. Zo stuurde hij Atlético-middenvelder Tiago met een rode kaart van het veld. De aanvoerder van de Madrilenen dacht een strafschop tegen te krijgen en deelde vervolgens een klap en schop uit. Daardoor zal hij de finale in Boekarest vanaf de tribune moeten bekijken.

Karakteristieken:

Valencia CF

0 - 1

Atlético Madrid

     60' Adrián
 
 Gele kaart: Alba, Soldado, Adúriz (Valencia CF), Courtois, (Atlético Madrid)
Rode kaart: , Tiago (79) (Atlético Madrid)
Stadion: Estadio Mestalla, Valencia
Toeschouwers: 35.000
Arbiter: Skomina (Slo)
 
Opstelling:   Opstelling:
Diego Alves
Barragán
Rami
Costa
Alba
Feghouli
Albelda
Jonas (Adúriz/57)
Parejo (Tino/68)
Canales (Mathieu/59)
Soldado
  Courtois
Juanfran
Godín
Miranda
Filipe
Diego
Suárez (Gabi/46)
Adrián
Tiago
Arda
Falcao