Top Gun 2 komt dichterbij

Borizzz

Het vervolg op Top Gun lijkt dichterbij dan ooit. Filmstudio Paramount is van plan de film nog voor een vijfde Mission: Impossible te maken met Tom Cruise in de hoofdrol. Dat zegt Paramount-directeur Adam Goodman tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Tony Scott neemt wederom de regie op zich en Jerry Bruckheimer gaat produceren. Peter Craig, bekend van het misdaaddrama The Town, neemt het scenario voor zijn rekening.

In Top Gun uit 1986 was Cruise te zien als de arrogante maar briljante F-16-piloot Pete 'Maverick' Mitchell. De actiefilm was een enorm succes en betekende de definitieve doorbraak van Cruise als Hollywood-acteur.

De inmiddels bijna 50-jarige Cruise gaf eind vorig jaar al aan zeker interesse te hebben in een hoofdrol in Top Gun 2. Tot die tijd gingen alleen geruchten dat hij zou terugkeren in een kleine rol of zelfs helemaal niet. Cruise gaf aan graag weer met Scott te willen werken. Dat gebeurde voor het laatst in 1990 bij de racefilm Days of Thunder, waar hij zijn toekomstige echtgenote Nicole Kidman ontmoette.

Goodman geeft nog geen details prijs over wanneer Top Gun 2 in productie moet gaan.


Top Gun 2 komt dichterbij (Foto: Novum)