Sneltrein Bertens dendert door in Fes

TheArt

Aan het sprookje van Kiki Bertens bij het WTA-toernooi in Marokkaanse Fes komt voorlopig nog geen einde. De Wateringse bereikte vanuit de kwalificaties het hoofdtoernooi en won daarin vanmiddag haar derde partij. Via een 6-1 en 6-4 zege op de Spaanse Garbine Muguruza plaatste Bertens zich voor de halve finale.

Muguruza is met haar achttien jaar een heel groot talent. De Spaanse, die geboren is in Venezuela, haalde een maand geleden bij het toernooi in Miami nog de vierde ronde met zeges op onder anderen Vera Zvonareva en Flavia Pennetta.

Tegen Bertens was ze in Fes echter bijna twee sets lang kansloos. De twee jaar oudere Nederlandse stoomde in korte tijd door naar een 6-1 en 5-0 voorsprong, maar toen begon de trein wat te haperen bij Bertens. Ze verzuimde twee keer de wedstrijd uit te serveren, maar een break op de service van Muguruza was toch voldoende voor het bereiken van de laatste vier.

In de halve eindstrijd krijgt de nummer 149 van de wereld sowieso een geplaatste speelster tegenover zich. Bertens speelt tegen de winnaar van de partij tussen de als eerste geplaatste Spaanse Anabel Medina Garrigues en de als vijfde geplaatste Roemeense Simona Halep.