Mara vervangt Mulligan in film Spike Jonze

dekatophetspek

Rooney Mara staat op het punt te tekenen voor de nieuwe film van Spike Jonze. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety. Ze neemt hiermee de plek in van Carey Mulligan, die afhaakte om zich op andere filmprojecten te storten.

Joaquin Phoenix, Amy Adams en Samantha Morton staan al onder contract voor de nog titelloze film, waarvoor Jonze ook het scenario schreef. Het verhaal gaat over een man die verliefd wordt op de stem van een computer. Over Mara's rol is nog niets bekend.

De 42-jarige Jonze is al jaren bezig het project van de grond te krijgen. Als Mara tekent, is zijn cast compleet en heeft hij de zoveelste grote naam weten te schaken, waardoor de film eindelijk gemaakt kan worden. Jonze' laatste speelfilm, de familiefilm Where the Wild Things Are, verscheen in 2009.

De 22-jarige Mara brak in 2010 door met haar rol in The Social Network. Vorig jaar ontving ze een Oscarnominatie voor beste actrice voor haar optreden in The Girl with the Dragon Tattoo.

Volgend jaar verschijnen twee films van vooraanstaande regisseurs waarin Mara een hoofdrol speelt. In Lawless van regisseur Terence Malick is de Amerikaanse te zien naast Ryan Gosling en in The Bitter Pill van Steven Soderbergh is Channing Tatum haar tegenspeler.


Mara vervangt Mulligan in film Spike Jonze (Foto: Novum)