Mijn Vader Is een Detective wint in Italië

dekatophetspek

De familiefilm Mijn Vader Is een Detective is op het jeugdfilmfestival van Vittorio Veneto bekroond met de jeugdjuryprijs. Regisseur Will Wissink, zijn vrouw Zebi Damen die het scenario van de film schreef, en hun dochter Faye die in de film speelt, namen de prijs zaterdag in de Noord-Italiaanse stad ontvangst.

De film werd op het festival in het Nederlands vertoond en live vertaald door Italiaanse acteurs. "De kinderjury vond het een kwalitatief goede film en vond vooral Tygo Gernandt heel goed spelen", zegt Damen tegen Novum Nieuws. De juryleden van de filmprijs waren tussen de 11 en 13 jaar.

Over Mijn Vader is een Detective zijn inmiddels twee films verschenen. De derde, Mijn Vader is een Detective: De Competitie, komt eind september in de bioscopen. "Een vierde film ligt in de planning", aldus Damen.

Naast de jeugdfilm van Wissink en Damen waren op het Italiaanse festival ook de Nederlandse films Kikkerdril, Vakantie in Eigen Land en Zieleman te zien. Het festival werd voor de derde keer gehouden.


Mijn Vader Is een Detective wint in Italië (Foto: Novum)