[Upd] [EK Judo] Bronzen plak voor Mooren

Boris (borisz)

Op de openingsdag van de Europese kampioenschappen judo in Chelyabinsk kwamen vijf Nederlanders de mat op. Van hen is alleen Jeroen Mooren (-60 kg) nog in de race voor een medaille. 

De Nijmegenaar neemt het in de herkansingsfinale op tegen de Italiaan Elio Verde. Mooren begon goed met zege op Orkhan Safarov uit Azerbaijan en de Zwitser Ludovic Chammartin. In de kwartfinale werd Mooren gevloerd door de Georgische Amiran Papinashvili en moest naar de herkansingen. In diezelfde klasse ging Mikos Salminen in de tweede ronde onderuit tegen de Oostenrijker  en de nummer twee tijdens de vorige Olympische Spelen Ludwig Paischer.

Birgit Ente (-48 kg) heeft haar ticket voor de Olympische Spelen niet meer in eigen hand. Door het verlies in de tweede ronde tegen Nataliya Kondratyeva is de lichtgewicht afhankelijk van de resultaten van anderen. Zaterdag wordt duidelijk of Ente mee mag doen in Londen.

Voor Juul Franssen viel het doek al in de eerste ronde. De Rotterdamse moest daarin haar meerdere erkennen in de Hongaarse Hedvig Karakas. Ook Jasper de Jong vloog er in de eerste ronde uit. Hij verloor op ippon van de Let Deniss Kozlovs. De Jong had hier een goede prestatie nodig om nog naar de Spelen te mogen, dat gaat dus niet door. 

Update 15.07 uur
Jeroen Mooren heeft zich bij het EK judo geplaatst voor de strijd om een bronzen medaille. De judoka won in de finale van de herkansen op ippon van de Italiaan Elio Verde. In de strijd om het brons treft hij Georgii Zantaraja uit Oekraine.

Update 15.22 uur
Mooren heeft een bronzen medaille veroverd. Hij klopte Zantaraja op hantai.