Martens en Schilder in beeld bij FC Twente

Niels (DerMeister)

FC Twente hoopt zich voor volgend seizoen te versterken met Maarten Martens. Twente-trainer Steve McClaren ziet in de Belgische speler van AZ de ideale versterking voor op het middenveld. Ook NAC-speler Robbert Schilder is voor deze positie nog steeds in beeld bij de Tukkers.

De 27-jarige Martens moet volgens McClaren de creatieve middenvelder worden waar de ploeg al lange tijd naar op zoek is. Na het vertrek van Theo Janssen naar Ajax beschikt de selectie van Twente met Wout Brama, Leroy Fer, Willem Janssen en Denny Landzaat alleen over rechtsbenige middenvelder in zijn selectie. Daarnaast brengt Martens een hoop ervaring met zich mee.

Martens, die bij Anderlecht is opgegroeid en definitief doorbrak bij RKC, is bij AZ aan zijn zesde seizoen bezig. De Belg beschikt in Alkmaar nog over een contract tot medio 2014, maar hij gaf de laatste tijd steeds vaker te kennen toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Maarten Martens (AZ) in beeld bij FC Twente (Foto: Pro Shots)

Behalve Martens is ook NAC-middenvelder Robbert Schilder nog altijd in beeld om de gelederen van Twente te komen versterken. De 26-jarige voormalig Ajacied, eveneens linksbenig, kan naast de positie op het middenveld ook als linksback uit de voeten. In de winterstop werd al een poging gedaan door de Tukkers om Schilder los te weken bij NAC, maar destijds strandde de overgang op de transfersom die de ploeg uit Breda wilde ontvangen.

Inmiddels zijn beide ploegen weer in gesprek. Ditmaal proberen de Tukkers ook een aantal spelers uit de eigen selectie  in de onderhandeling te trekken, die dus de gang naar Breda zouden moeten maken. Steven Berghuis, Thilo Leugers en de backs Tim Cornelisse en Tim Breukers staan op het verlanglijstje van NAC Breda.

De naam van Breukers kan opmerkelijk genoemd worden, aangezien hij nog geeneens speler van FC Twente is. De rechtsback tekende recent een driejarig contract in Enschede en komt komende zomer transfervrij over van streekgenoot Heracles Almelo.