Boullier: "Grosjean kan ooit wereldkampioen worden"

Peterselieman

Lotus F1-teambaas Eric Boullier is zeer te spreken over het resultaat van de Grand Prix van Bahrein, omdat zijn coureurs Kimi Räikkönen en Romain Grosjean respectievelijk tweede en derde werden. Met name de prestaties van laatstgenoemde coureur spraken tot de verbeelding, omdat van Räikkönen al bekend was wat hij kon.

"Wat me meer imponeerde dan zijn podiumplek was het feit dat Romain zo dicht achter Kimi en binnen de tien seconden van Sebastian Vettel finishte. Ik had niet verwacht dat onze beide rijders zo vlak bij elkaar over de meet zouden komen. Dat betekent dat Romain klaar is voor de competitie op het hoogste niveau. Hij heeft de snelheid en het talent om ooit wereldkampioen te worden," zei Boullier tegen Autosport.

"Kimi heeft eveneens nog meer in zich. Hij toonde al vaker aan niets aan snelheid ingeboet te hebben. Als hij zich moest herstellen van een slechte kwalificatie was hij ook in staat om dat te doen. Het heeft hem erg weinig tijd gekost om de twee jaar afwezigheid uit de Formule 1 ongedaan te maken, in Bahrein was het al zover."