Robben: "Wat zegt Beckenbauer nu?"

Frank (franklop)

Arjen Robben haalde na zijn benutte penalty in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid zijn gram. De Oranje-international werd na zijn cruciale misser van elf meter in de competitiewedstrijd tegen Borussia Dortmund bekritiseerd door erevoorzitter Franz Beckenbauer. "Als ik trainer was geweest, had hij de strafschop niet mogen nemen", foeterde het clubicoon.

"Bij mij geldt de wet dat degene die de strafschop 'veroorzaakt' hem niet neemt. Misschien is die regel afgeschaft of nog niet doorgedrongen tot Nederland? We hebben genoeg specialisten die hem hadden kunnen nemen, zoals Schweinsteiger of Kroos", zei Beckenbauer destijds.

Tegen Real Madrid benutte Robben wel een penalty, bij een 2-0-stand. "Ik ben benieuwd wat de heer Beckenbauer nu te zeggen heeft", zei de Nederlander na het behalen van de Champions League-finale. Bayern München versloeg Real Madrid na de strafschoppensreeks, waarin Robben overigens geen penalty nam. "De tweede is altijd moeilijker. En ik ken Iker, we hebben twee jaar in hetzelfde team gespeeld."