Lotus: "Steeds net niet"

Peterselieman

Het Lotus F1 Team is met gemengde gevoelens uit China vertrokken. Romain Grosjean behaalde weliswaar een mooie zesde plaats, maar zijn teamgenoot Kimi Räikkönen zag een tweede plaats in rook opgaan. De reden was dat de banden van de Fin versleten waren.

"Het begint steeds frustrerender voor ons te worden. Het is duidelijk dat we zeer dicht bij het behalen van een erg goed resultaat zijn, maar het komt er steeds net niet uit. Twaalf ronden voor het einde van de race hadden we een auto op de tweede plek en een wagen op de vijfde plaats, en hadden we geen pitstops meer te gaan. Maar we bleken helaas iets te agressief te zijn geweest met onze strategie," zei teambaas Eric Boullier.

"Toen we zagen dat een paar coureurs voor een driestopper gingen, dachten we voor een plek op het podium te kunnen gaan, maar we hadden niet verwacht dat de bandenslijtage aan het einde van de race zo'n groot probleem zou zijn. Bij Romain werkte de strategie wel goed, maar bij Kimi niet."

"Het positieve aan dit weekend is dat we zowel in de kwalificatie als in de race een erg goed tempo hadden en dat we met Kimi voor een podiumplek konden gaan. Ook was het erg goed dat Romain zijn eerste volledige race had. Door een langzame pitstop en een foutje tijdens zijn gevecht met Webber verloor hij twee posities, maar hij herstelde zich goed van deze momenten. Zijn snelheid was erg constant."