Microsoft gaat meer geld verdienen aan Xbox Live-abonnees

Stefan Walthie (StefanW)

Microsoft gaat gaat aan het eind van 2012 een nieuwe strategie implementeren om 'meer geld te verdienen' aan abonnees op Xbox Live. Dit blijkt uit een online cv via het sociale netwerk LinkedIn van een medewerker van het bedrijf.

Praveen Rutnam, group product planner bij Microsoft, heeft op zijn LinkedIn-cv aangegeven dat hij 'een strategie heeft ontwikkeld om meer geld te verdienen aan de Xbox Live-abonnees'. De strategie zou in 2012 met de feestdagen van kracht moeten zijn.

Wat de strategie verder precies gaat inhouden is tot op heden nog onbekend. Wel is eerder al bekend geworden dat Microsoft af wil stappen van het systeem met Microsoft Points. Dit zijn punten die je kunt kopen, waarmee je vervolgens spellen en updates in de Xbox Live Marketplace kunt aanschaffen. Microsoft zou dit willen gaan vervangen door aankopen in de online winkel met normale valuta, een systeem dat concurrent Sony al gebruikt in haar PlayStation Store.

Een andere, meer basale strategie zou zijn dat Microsoft de prijzen in de Xbox Live Marketplace gaat verhogen. Gezien het feit dat veel spellen zowel voor Xbox 360 als PlayStation 3 uitkomen lijkt dit een onlogische stap.

Er valt op dit moment niet veel meer te doen dan te speculeren en verder af te wachten tot Microsoft met mededelingen komt over de blijkbaar aanstaande nieuwe strategie.