Rockband Status Quo begint filmcarrière

Borizzz

De mannen van de Britse rockband Status Quo gaan hun speelfilmdebuut maken met een actiefilm. De opnames van het negentig minuten durende Bula Quo! starten deze zomer in Fiji. De film bevat twaalf liedjes van de band, schrijft de Britse krant The Daily Telegraph.

"Toen ik hoorde dat we ergens gaan filmen waar het warm is, was ik meteen van de partij", zegt de 63-jarige Rick Parfitt, die samen met de 62-jarige Francis Rossi al 47 jaar de kern van de band vormt. "Dit is een fantastische kans voor ons om iets nieuws te gaan doen en we vinden het ontzettend spannend."

De vijfmansformatie, met hits als Caroline en Down Down op hun naam, speelt zichzelf. Jon Lovitz, bekend van The Wedding Singer, is ook in de film te zien evenals Craig Fairbass, bekend van de Britse soap Eastenders.

De film wordt geregisseerd door Stuart St Paul, die ook het scenario voor zijn rekening neemt. Hij heeft in de Britse filmindustrie zowat alles gedaan, waaronder stunts, productie, regie en acteren. Hij werkte ook mee aan de clip Wild Boys van Duran Duran.

St Paul werkte in Hollywood als stuntman aan onder meer Aliens uit 1986 en Batman uit 1989. De bandleden kennen St Paul al van toen ze in 2005 zichzelf speelden in een aflevering van de Britse soap Coronation Street, waar St Paul ook aan meewerkte.

"We hebben al eens geacteerd in Coronation Street, een van de grootste shows op aarde, dus deze film wordt voor ons een peulenschil, aldus ons management", zegt de 62-jarige frontman Francis Rossi gekscherend.

Bolu Quo!, vernoemd naar een traditionele Fijiaanse begroeting, moet volgend jaar in de Britse bioscoop verschijnen. Of de film ook in Nederland verschijnt, is nog onbekend.


Rockband Status Quo begint filmcarrière (Foto: Novum)