[Upd] 'Ajax wil Moisander, Narsingh en Schöne aantrekken'

Peterselieman

De strijd om de titel in de Eredivisie is nog niet gestreden, maar Ajax is al volop bezig met het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen. Volgens De Telegraaf heeft de koploper drie versterkingen op het oog: Niklas Moisander, Luciano Narsingh en Lasse Schöne.

AZ'er Moisander zou Jan Vertonghen, die aast op een transfer naar het buitenland, moeten opvolgen. Narsingh van sc Heerenveen was afgelopen winter al in beeld bij de Amsterdammers en is dat nog steeds. Schöne kan rekenen op de interesse van Feyenoord, FC Twente en Schalke 04, maar zou het liefst naar Ajax vertrekken. De transfervrije N.E.C.'er moet de selectie van de hoofdstedelingen breder maken, zodat trainer Frank de Boer tijdens een blessuregolf als die van dit seizoen, niet direct hoeft terug te vallen op onervaren jeugdspelers.

Met een versterkt Ajax wil De Boer een gooi doen naar het bereiken van de knock out-fase in de Champions League, mocht het kampioenschap worden binnengesleept. Daar lijkt gezien de voorsprong van zes punten op nummers twee AZ en Feyenoord, nauwelijks twijfel over te bestaan.

Update:

De berichten dat Ajax interesse zou hebben in Niklas Moisander lijken uit de lucht gegrepen. De Amsterdammers hebben laten weten geen interesse te hebben in de verdediger van AZ. Luciano Narsingh kan daarentegen wel op de interesse rekenen van Ajax. Ook Lasse Schöne staat in de belangstelling, maar de Deense middenvelder komt alleen in beeld als Nicolai Lodeiro of Ismail Aissati aan het eind van dit seizoen zal vertrekken.