DiCaprio weer in harde misdaadfilm in Boston

Borizzz

Leonardo DiCaprio gaat een hoofdrol spelen in de verfilming van het boek Live By Night van de Amerikaanse schrijver Dennis Lehane. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Lehane is vooral bekend van zijn harde misdaadromans die zich afspelen in Boston.

Eerder werden al Lehanes boeken Mystic River, Gone Baby Gone en Shutter Island verfilmd. In de laatste film, geregisseerd door Martin Scorsese, speelde DiCaprio ook de hoofdrol. De onderwereld van Boston is geen onbekend terrein voor de acteur, die ook al te zien was in The Departed, ook van Scorsese.

Het boek, dat dit najaar verschijnt, is het vervolg op The Given Day uit 2008. Dat ging onder meer over de opkomst van vakbonden na de Eerste Wereldoorlog. Naar verluidt gaat Live By Night over de Amerikaanse drooglegging van 1919 tot 1933.

Lehane gaf bij het verschijnen van The Given Day al aan dat het boek minstens twee vervolgen zou krijgen. DiCaprio gaat Live By Night ook coproduceren. Wanneer de film in de bioscoop moet verschijnen is nog onbekend.


DiCaprio weer in harde misdaadfilm in Boston (Foto: Novum)