Bekende Nederlanders sluiten zich op voor goed doel

Monique Verlind (DJMO)

Verschillende bekende Nederlanders laten zich opsluiten voor het goede doel. Onder anderen Kim Kötter en Jörgen Raymann verblijven twaalf uur in een kleine ruimte om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor Stop Kindermisbruik.

Ook Vivian Reijs en Manuela Kemp gaan twaalf uur achter slot en grendel zitten. De BN'ers gaan twaalf uur in een ruimte zitten van twee bij twee meter en leven op water en rijst. Ook Arjan Erkel, die zelf in 2002 werd ontvoerd in de Russische deelrepubliek Dagestan, neemt plaats in een hokje.

De ruimte is een met ramen gesloten 'etalage' van een restaurant in Amsterdam-Zuid. Twee hokjes staan van 25 mei tot 3 juni in de hoofdstad, waar steeds twee bekende Nederlanders een periode van twaalf uur doorbrengen. Ze mogen alleen contact hebben met de buitenwereld via een mobiele telefoon.

Met de actie wordt aandacht gevraagd voor de duizenden meisjes die in India, China, Bangladesh, Thailand en Cambodja slachtoffer zijn van kinderprostitutie. Stop Kindermisbruik is in 2008 door Arjan Erkel en Yolanthe Sneijder-Cabau opgericht om kinderhandel en kinderprostitutie te stoppen.