Voorzitter Arsenal wil Wenger langer vastleggen

Frank (franklop)

Peter Hill-Wood, voorzitter van Arsenal, heeft er op aangedrongen dat coach Arsène Wenger zijn contract met de Londense club verlengt. De Fransman heeft nog een contract met Arsenal tot 2014, maar de preses wil Wenger langer vastleggen.

"Ik kan niemand bedenken die dit team beter kan leiden", zei Hill-Wood in de Sunday Mirror. "Het zou perfect zijn als hij na 2014 zou blijven. Een paar verstandloze mensen hebben geroepen dat Arsene weg moest omdat de resultaten in het begin van het seizoen tegenvielen, dat hij zijn houdbaarheidsdatum zou hebben overschreden. Maar dat is onzin."

Arsenal begon matig aan het seizoen en had net na de jaarwisseling een kleine terugval, maar is inmiddels opgeklommen naar een derde plaats in de Premier League. "Hij heeft een jong team met enkele uitstekende jonge spelers en hij zal ze waarschijnlijk willen helpen verder te ontwikkelen", aldus Hill-Wood. "Ik wil dat Arsène voor de lange termijn bij Arsenal blijft en ik zie totaal geen reden waarom hij zou willen vertrekken."