FC Zwolle wordt definitief PEC Zwolle

Sjors (Sj0rSz)

Gisteren gingen er al geruchten dat er een naamswijziging op komst was bij FC Zwolle. Vandaag schrijft Voetbal International dat deze wijziging er ook daadwerkelijk komt. Vanaf volgend seizoen gaan de Zwollenaren verder onder de naam PEC Zwolle.

"In eerste instantie was het plan om ten tijde van het honderdjarig bestaan de naam te veranderen, maar toen waren er te veel verschuivingen op zowel bestuurlijk niveau als in de technische staf", liet Adriaan Visser, voorzitter van de Zwolse club, aan het blad weten.

Tot 1990 droeg FC Zwolle de naam PEC Zwolle '82, maar door een faillissement ging deze naam verloren. Vervolgens maakte de club een doorstart gemaakt met de naam, die het tot op de dag van vandaag heeft gedragen.

Visser: "PEC hoort bij de traditie van deze club. Voor veel supporters is PEC nooit helemaal weggeweest. Het hoort bij de club Zwolle. Bovendien is PEC nog sterker verbonden met de regio. Destijds was de club door een faillissement genoodzaakt om van naam te veranderen. Dit is de kans om de club wat traditie terug te geven."

De verwachting is dat de naamwijzinging per 1 juli definitief wordt doorgevoerd.