Dost: "Was maar één ploeg die zege verdiende"

Boris (borisz)

Bas Dost was met drie treffers de grote man bij sc Heerenveen. De Friezen wonnen uiteindelijk met 2-4 van NEC, nadat de ploeg in de eerste helft tegen een 2-0 achterstand aankeek. 

"Het klinkt misschien gek, maar ik heb niet het gevoel gehad dat we hier zouden verliezen", zegt de topscorere van de Eredivsie tegen NUsport. "Nee, de eerste helft was inderdaad niet om aan te zien. Maar als ik naar de tweede helft kijk, was er maar één ploeg die iets verdiende en dat was Heerenveen."

"We gingen één op één spelen en onze buitenspelers zijn dodelijk. Toen ik de 2-1 maakte, wist ik dat er meer goals zouden volgen. Het was ook het omslagpunt in de wedstrijd." Dost werd opnieuw tweemaal in staat gesteld om te scoren door Luciano Narsingh die nu op achttien assists staat in de Eredivisie.

Dost zelf heeft nu 28 doelpunten gemaakt in de competitie en stevent af op de titel 'Topscorer van het seizoen 2011/12'. Voor sc Heerenveen staan er de komende weken nog belangrijke wedstrijden op het programma in de race om plaats twee.