KNVB promoveert Feyenoord naar categorie II

Peterselieman

Feyenoord staat niet langer onder curatele van de KNVB. De voetbalbond heeft de nummer vier van de Eredivisie vanuit categorie I gepromoveerd naar de veiligere groep II, meldt de Rotterdamse club vrijdag.

Feyenoord hoeft nu niet meer voor elke investering van boven de vijftig duizend euro toestemming te vragen aan de KNVB. De club loopt een halfjaar voor op het oorspronkelijke plan waarin eind van dit jaar op promotie was ingezet.

Het verlaten van categorie I, waarin noodlijdende clubs bivakkeren, betekent niet dat Feyenoord zijn beleid zal wijzigen. "De begrotingsdiscipline zullen we onverminderd handhaven", zegt algemeen directeur Eric Gudde. "Dit is nodig omdat we nooit meer terug willen vallen naar categorie I en nu ook de laatste stappen naar volledige gezondmaking moeten zetten."

De miljoenenwinst, die de club verwacht te maken, wordt gebruikt om de financiële positie verder te verbeteren. Feyenoord zal zich de komende tijd blijven richten op transfervrije spelers om de selectie te versterken. Voor volgend seizoen zijn Ruud Vormer, John Goossens, Daryl Janmaat en Mitchell te Vrede gratis vastgelegd.