'Tony Stark veel rustiger in Iron Man 3'

dekatophetspek

De arrogante playboy en multimiljardair Tony Stark wordt een stuk rustiger in Iron Man 3. Dat zei Robert Downey jr. tegen entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter tijdens de Amerikaanse première van superheldenfilm The Avengers. In The Avengers speelt Stark, evenals zijn alter ego Iron Man, een prominente rol.

"In The Avengers is Tony weer een beetje zijn losgeslagen zelf en dat is prima voor deze film, als entertainment", zegt Downey. In de film is Stark bijvoorbeeld niet bang om Bruce Banner te tergen met zijn alter ego The Hulk. "Ik vind het geweldig hoe jij steeds in een gigantisch groen monster verandert als je kwaad wordt", zegt hij gekscherend.

In Iron Man 2 werd al duidelijk dat Stark, die als de bepantserde Iron Man de wereld probeert veilig te houden, zich niet meer als een puberale dertiger kan blijven gedragen. Als topman van het miljardenconcern Stark Industries, een vooraanstaand wapenfabrikant, kan hij zich geen fouten veroorloven.

"In Iron Man 3 proberen we het personage nog verder te ontwikkelen", vertelt Downey. "Dat is precies datgene waarom de filmreeks succesvol werd."

De opnames van Iron Man 3 gaan over zes weken van start. De film verschijnt volgend jaar op 2 mei in de Nederlandse bioscopen.


'Tony Stark veel rustiger in Iron Man 3' (Foto: Novum)