Kevin Hofland volgt Cruijff op bij Larnaca

zoem

Kevin Hofland wordt de nieuwe technisch directeur van AEK Larnaca. Dat meldt zijn belangenbehartiger Sport Promotion. De 32-jarige oud-international volgt Jordi Cruijff op die vrijdag zijn overstap naar Maccabi Tel Aviv in de Israëlische competitie bekendmaakte. Hofland beëindigde vorige maand zijn carrière vanwege een enkelblessure.

Hofland speelde twee seizoenen op Cyprus. Toen hij zijn afscheid bekendmaakt was al duidelijk dat Larnaca hem wilde behouden. "Er is toen doelbewust gesproken over de functie van technisch directeur." Nu zeker is dat Cruijff vertrekt, werden er meteen spijkers met koppen geslagen. "De komende weken loop ik met Jordi mee om ervaring op te doen, vanaf volgend seizoen sta ik er alleen voor."

Hofland begon zijn carrière in het seizoen 1997-1998 bij Fortuna Sittard. Via PSV, VfL Wolfsburg en Feyenoord belandde hij in 2010 op Cyprus. Tijd om even rustig over zijn loopbaan na te denken krijgt hij niet. "Misschien is het maar beter ook zo. Ik heb het best even moeilijk gehad toen ik vorige maand na de laatste enkeloperatie het advies kreeg er een punt achter te zetten. Nu word ik al volledig in beslag genomen door de waan van de dag."