[Primera División] C. Ronaldo leidt Real ruim langs Atlético

Peterselieman

Cristiano Ronaldo heeft woensdagavond weer eens de aandacht voor zich opgeëist. De Portugese sterspeler bezorgde Real Madrid met drie doelpunten een belangrijke 4-1 zege bij stadsgenoot Atlético.

Door de zege breidde Real de voorsprong op concurrent Barcelona weer uit tot vier punten. Ronaldo deed ook individueel goede zaken. Met zijn hattrick nestelde hij zich op de topscorerslijst weer een treffer boven Lionel Messi, die op 39 staat.

Er was Real veel aan gelegen de burenruzie bij Atlético te winnen. De voorsprong op Barcelona was de voorbije weken geslonken tot vier punten. Met het oog op volgend weekeinde als in Camp Nou El Clasico op het programma staat, was puntenverlies onbespreekbaar voor de mannen van José Mourinho.

Zoals zo vaak dit seizoen nam Ronaldo zijn team bij de hand. De aanvaller schoot Real in de 25e minuut op voorsprong. In een niet goed, maar spijkerhard duel kwam Atlético na rust op gelijke hoogte via Falcao. Met een schitterend afstandsschot en een benutte strafschop bezorgde Ronaldo Real alsnog de zege. In de slotfase liet de Portugees na nog een vierde treffer te maken. Ploeggenoot Jose Callejon prduceerde later alsnog de vierde treffer van Real.