[Premier League] Engelse titelrace spannend na verlies United

Peterselieman

Manchester City is woensdag drie punten ingelopen op koploper Manchester United. De Citizens wonnen thuis overtuigend met 4-0 van West Bromwich Albion, terwijl stadsgenoot United verrassend met 1-0 verloor van Wigan Athletic. Het verschil op de ranglijst is met nog een handvol wedstrijden te spelen vijf punten in het voordeel van de Red Devils.

Met Carlos Tévez in de spits voor de geschorste Mario Balotelli, maakte City er een waar doelpuntenfestijn van tegen West Brom. Na twee doelpunten van Sergio Agüero, bekroonde Tevez zijn basisplaats met een doelpunt. De Spanjaard David Silva vond daarna ook nog het net voor City.

Zonder topscorer Wayne Rooney redde United het niet tegen degradatiekandidaat Wigan. De negentienvoudig landskampioen verloor met 1-0 door een doelpunt van Shaun Maloney. Manchester probeerde van alles, maar wist niet te scoren tegen het team van manager Roberto Martinez. De Red Devils zagen een reeks van zeven overwinningen op rij tot een eind komen.

Het Arsenal van Robin van Persie boekte in de strijd om rechtstreekse plaatsing voor de Champions League een belangrijke 3-0 overwinning op Wolverhampton Wanderers. De topscorer van de Premier League scoorde tegen de Wolves al na negen minuten uit een strafschop. Theo Walcott en Yossi Benayoun zorgden voor de andere treffers van de Londenaren.