Vitesse neemt stappen tegen invasie Ajax-fans

Frank (franklop)

Vitesse heeft de kaartverkoop voor de laatste competitiewedstrijd tegen Ajax aan banden gelegd. De Gelderse club heeft besloten twee speciale acties in te trekken, omdat Ajacieden via internet massaal belangstelling toonden voor het mogelijke kampioensduel van hun club. Vitesse wil voorkomen dat het stadion vol met fans van de huidige koploper van de Eredivisie zit.

Vitesse bood de fans twee manieren om een gratis kaartje voor het duel van 6 mei tegen Ajax te bemachtigen. Zo kregen nieuwe seizoenskaarthouders, die voor 1 mei bestelden en betaalden, een gratis ticket. Daarnaast had de nummer zeven van de Eredivisie een zogenoemde hattrickactie in het leven geroepen. Onder het motto 'drie halen, twee betalen' kon eveneens aan een gratis kaartje voor Ajax gekomen worden.

Omdat de kaarten via internet massaal in handen van Ajax-fans belandden, heeft Vitesse besloten in te grijpen. "We raakten het zicht op de kaartverkoop kwijt", verklaart een woordvoerder. "Een deel van de kaarten is in verkeerde handen gekomen." De reeds verkochte tickets zijn inmiddels geblokkeerd door Vitesse. De kopers krijgen hun geld terug.

Tot 5 mei kunnen alleen seizoenkaarthouders twee extra kaarten kopen. Ajax-fans moeten gebruikmaken van de combiregeling, die geldt voor uitwedstrijden.