Gomes heeft spijt van ereronde

Peterselieman

Voormalig PSV-doelman Heurelho Gomes heeft spijt betuigd over de spontane ereronde die hij anderhalve week geleden tijdens de wedstrijd PSV - VVV-Venlo maakte. Het leidde zelfs in Engeland, waar hij bij Tottenham onder contract staat, tot veel commotie.

"Ik heb niets in scene gezet. Ik was in Nederland om te worden behandeld door mijn fysiotherapeut en had teammanager Mart van den Heuvel gevraagd om kaartjes voor mijn gezin, mijn fysio en zijn vrouw gevraagd. Het was de eerste keer dat ik terugkeerde in het stadion," zei Gomes tegen het AD.

Hij maakte een kwartier na rust een ronde over de Oosttribune, iets waar hij nu spijt van heeft. "Ik was op de juiste plek, op het verkeerde moment en dat heeft voor verwarring gezorgd. Dat spijt me. Het was nooit mijn bedoeling. Voor rust kwamen supporters op me af, met het verzoek langs te komen. Na rust kwamen er nog meer. Ik was geëmotioneerd door de ontvangst in het stadion, kon geen nee zeggen. Achteraf had ik dat wel moeten doen."

Een terugkeer naar PSV wil de Braziliaanse goalie niet. "De club heeft mij niet nodig, Tyton is een uitstekende doelman. Ik heb alleen gezegd dat ik onmogelijk nee kan zeggen, als PSV me vraagt. Ik speel al een jaar niet bij Tottenham en ben niet in de positie een club af te wijzen waar ik een geweldige tijd heb gehad," zei de goalie die benadrukt dat er geen gesprekken lopen. "Ik heb na het afgelopen seizoen voor het laatst gesproken met manager Marcel Brands."