[Premier League] Liverpool wint met moeite van Blackburn

Peterselieman

Liverpool heeft na een maand weer eens gewonnen in de Premier League. De Reds, die sinds de jaarwisseling slechts negen punten haalden uit dertien duels, wonnen met tien man ternauwernood van Blackburn Rovers: 3-2. Andy Carroll werd de matchwinnaar bij de bezoekers met een treffer in de blessuretijd.

Liverpool leek op Ewood Park weinig tegenstand te krijgen. Maxi Rodriguez zette de Reds, waar Dirk Kuijt en Luis Suárez de hele wedstrijd op de bank bleven, met doelpunten in de dertiende en de zestiende minuut op een comfortabele voorsprong.

Doelman Alexander Doni ging halverwege de eerste helft echter in de fout tegen David Hoiletten, waarna hij de rode kaart kreeg gepresenteerd. Zijn vervanger Brad Jones pakte de strafschop van Ayegbeni Yakubu wel, maar kon niet voorkomen dat de Nigeriaan in de 36e minuut de aansluitingstreffer maakte.

Diezelfde Jones zorgde er bovendien voor dat Blackburn, dat strijdt tegen degradatie, nog een strafschop kreeg. Nadat hij zelf een bal los had gelaten duwde hij Yakubu weg om te voorkomen dat die kon scoren. De aanvaller benutte de penalty, terwijl Jones wegkwam met een gele kaart.

In de slotfase waren beide ploegen op zoek naar de overwinning. Pas in blessuretijd viel die winnende treffer aan de kant van Liverpool. Carroll kon van dichtbij inkoppen.

Liverpool blijft door de zege achtste, maar verkleint het gat naar Everton tot een punt. Blackburn blijft achttiende en dus in de acute degradatieproblemen. Bij een goed resultaat van Wigan Athletic op woensdag tegen koploper Manchester United kunnen de Rovers zelfs naar de negentiende positie zakken.