Ecclestone dwingt teams niet tot Bahrein-race

Peterselieman

Formule 1-baas Bernie Ecclestone zal de F1-teams niet dwingen om deel te nemen aan de Grand Prix van Bahrein. De renstallen zijn bang voor hun eigen veiligheid omdat het in het koninkrijk net als vorig jaar weer onrustig is. Toen leidde het tot het afgelasten van de race.

De onrust is in de afgelopen weken fors toegenomen en zijn er enkele doden gevallen. Gisteren raakten zeven agenten, van wie drie ernstig, gewond toen een zelfgemaakte bom ontplofte. Deze was geplaatst bij de protesten om een activist die in hongerstaking is vrij te krijgen. Bij de protesten is niet alleen de regering het mikpunt, maar ook de Formule 1.

De F1-teams hebben al laten weten dat ze de wedstrijd het liefst afgelast willen zien. Hierdoor hoeven ze niet naar het koninkrijk af te reizen. Ook Ecclestone weet dit, maar zegt de teams niet te kunnen dwingen om te verschijnen als de afgelasting er niet komt. Wel plegen ze in dat geval contractbreuk. "Maar dat is een andere zaak," zei Ecclestone die naar eigen zeggen nog niet van de teams over veiligheidsproblemen gehoord heeft.

Vooralsnog staat de wedstrijd voor 22 april gepland. De eventuele afgelasting van de race zal dit weekend rond de race in China besproken gaan worden.