Koeman: ''Vormer moet niet op doel schieten''

Frank (franklop)

In de aanloop naar de wedstrijd tegen Roda JC geeft Feyenoord-trainer Ronald Koeman Roda-middenvelder Ruud Vormer een tip die hij hem volgend jaar niet zal geven. "Ruud moet gewoon zijn wedstrijd spelen en niet op doel schieten", grijnsde Koeman. Vormer speelt volgend seizoen onder de hoede van Koeman bij Feyenoord.

Hij tekent bij de Rotterdamse club een contract voor drie seizoenen, maar draagt woensdagavond in Kerkrade nog even het gele shirt. "Ik denk niet dat het een lastige wedstrijd voor hem wordt. Hij moet gewoon z'n best doen, zoals altijd. Dat zal niemand in Rotterdam hem kwalijk nemen. Ruud verdedigt op dit moment het geelzwart van Roda en dat moet hij tot het einde van het seizoen blijven doen."

Feyenoord kan in Kerkrade belangrijke stappen zitten in de titelrace. Over het landskampioenschap wordt in De Kuip niet dagelijks gesproken, maar de Stadionclub is wel degelijk nog in de race. "Wij willen graag en hebben ambitie, maar wij moeten niets. De druk ligt bij anderen. Bij ons komt er pas echt druk op als we de komende twee wedstrijden tegen Roda en Excelsior goed doorkomen. Dan gaan we pas echt meetellen als titelkandidaat en krijgen we alles wat meer in eigen hand."