De Boer: "Terugkeer spelers is luxeprobleem"

Niels (DerMeister)

Ajax-trainer Frank de Boer kan morgenavond in de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen voor het eerst sinds maanden weer beschikken over een nagenoeg volledig fitte selectie. Gregory van der Wiel, André Ooijer, Derk Boerrigter en Kolbeinn Sigthórsson keren allen terug van blessures en kunnen in actie komen tegen de Friese ploeg.

De terugkeer van dit kwartet houdt in dat Dmitry Bulykin buiten de selectie van De Boer is gevallen. Sigthórsson zal waarschijnlijk nog niet direct vanaf het beginsignaal starten, waardoor Siem de Jong vermoedelijk opnieuw in de punt van de aanval zal staan. "Sigthórsson nog niet fit voor 90 minuten, maar hij kan zeker wel een helft tegen Heerenveen spelen", aldus De Boer.

De oefenmeester van Ajax zal keuzes moeten maken nu bijna iedereen fit is. "De terugkeer van spelers is een luxeprobleem. Lastig om jongens teleur te stellen, maar hun rentree gaat ten koste van anderen." De Boer ziet zijn ploeg als grote titelfavoriet. "Er zijn veel titelkandidaten, maar Ajax is de favoriet. Wij staan immers bovenaan."

"De komende drie duels zijn cruciaal. Als we tegen Heerenveen en daarna twee keer thuis negen punten halen, komt de titel in zicht. We hebben alles in eigen hand. We zitten een goede reeks en hopen dat het zo blijft", aldus De Boer, die afgelopen seizoen ook kampioen wist te worden met Ajax.