Fry: "Ferrari ligt seconde achter"

Peterselieman

Volgens technisch directeur Pat Fry heeft Ferrari nog veel werk te verzetten wil het onder droge omstandigheden de andere teams bij gaan houden. De Brit vindt dat de Italiaanse renstal een seconde per ronde achterligt, ondanks dat coureur Fernando Alonso na twee races de titelstrijd leidt.

"Ik had niet verwacht dat een van onze coureurs het kampioenschap zou leiden. Vanaf het begin van de tests realiseerden we ons dat we nog wat problemen op te lossen hadden. Iedereen in de fabriek werkt hier hard aan, maar we hebben nog een lange weg te gaan. Onze prestatie in droog weer is nog steeds 0,8 seconden van de beste tijd verwijderd, terwijl we zelf de beste willen zijn," zei Fry die weet dat Alonso verraste met een vijfde plaats in Australië en een zege in Maleisië, waardoor hij eerste in het kampioenschap staat.

"Onder vochtige omstandigheden met weinig grip komt onze auto het beste tot zijn recht, omdat ze de problemen die we momenteel met de F2012 hebben wat verbergen. Dat kon je op de vrijdag in Melbourne zien en in de race in Maleisië," zei Fry die bevestigde dat Ferrari komend weekend in China een vijf nieuwe onderdelen zal gaan introduceren en dat voor Spanje er een veel groter pakket op komst is.