Van der Wiel en Boerrigter fit voor Heerenveen

Frank (franklop)

Ajax-trainer Frank de Boer kan woensdag tegen sc Heerenveen weer beschikken over Gregory van der Wiel en Derk Boerrigter. Het duo keert na maandenlange blessures terug in de wedstrijdselectie, melden de Amsterdammers. Beide spelers deden vorige week al ritme op bij Jong Ajax.

Voor Kolbeinn Sigthórsson, die na lang blessureleed zijn rentree maakte tegen Heracles, is het te vroeg voor een basisplaats. "Sigthórsson is nog niet fit voor negentig minuten, maar kan zeker wel een helft spelen tegen Heerenveen." De terugkeer van de IJslander zorgt ervoor dat Dmitry Bulykin niet bij de selectie zit.

Volgens De Boer zijn de Amsterdammers inmiddels favoriet in de strijd om de titel. "We staan immers bovenaan. Als we de komende drie wedstrijden negen punten halen dan komt de titel in zicht." Ajax, dat de afgelopen acht competitiewedstrijden winnend afsloot, reist met veel vertrouwen naar Friesland af. "We hebben alles in eigen hand en zitten in een goede reeks. Laten we hopen dat het zo blijft", besluit De Boer.