[Jupiler League] Zwolle heeft titel bijna binnen

donroyco

FC Zwolle is maandag weer een stap dichter bij de titel in de Jupiler League gekomen. De ploeg van trainer Art Langeler won met 1-0 bij Fortuna Sittard. Arne Slot kopte tien minuten na rust raak. De Zwollenaren kregen kort na de aftrap wel een tegenvaller te verwerken. Doelman Diederik de Boer moest met een hoofdblessure naar de kant.

Omdat FC Eindhoven met 0-2 verloor bij Almere City FC, is Sparta weer de naaste achtervolger van Zwolle. De Rotterdammers, die met 2-0 te sterk waren voor SC Cambuur, hebben met drie duels te gaan een achterstand van acht punten. Eindhoven staat negen punten achter op de lijstaanvoerder.

Iliass Bel Hassani opende in de 63e minuut de score voor Sparta. Lars Lambooij maakte gelijk, maar in blessuretijd werd Jaime Bruinier matchwinnaar.

Eindhoven moest twaalf minuten voor tijd met tien man verder na een rode kaart voor Jens van Son. Almere profiteerde via Rihairo Meulens en Gianluca Nijholt optimaal.

Helmond Sport legde beslag op de vierde periodetitel. De ploeg van trainer Hans de Koning won met 0-3 bij AGOVV Apeldoorn. Emrullah Güvenc, Erik Quekel en Nito Sequeira maakten de doelpunten. Met een duel te gaan in de vierde periode is Helmond niet meer te achterhalen.

Overige uitslagen Jupiler League:
SC Cambuur - Willem II 0-2
FC Oss - FC Volendam 1-3
FC Den Bosch - MVV 3-0
Go Ahead Eagles - FC Dordrecht 4-2