Haase heeft top vijftig in vizier

Frank (franklop)

Robin Haase heeft enkele plaatsen terreinwinst geboekt op de wereldranglijst. De 25-jarige Hagenaar klom van de 53e naar de 51e positie. Haase blijft de enige Nederlander in de top honderd. Igor Sijsling steeg vier plaatsen en staat nu 120e, zijn hoogste positie ooit. Thomas Schoorel is de mondiale nummer 131.

Haase, Schoorel en Sijsling versloegen afgelopen weekeinde met het Davis Cupteam Roemenië. Door de overwinning speelt Nederland later dit jaar een promotie/degradatiewedstrijd voor toetreding tot de Wereldgroep.

Bij de vrouwen wist Michaëlla Krajicek weer een plekje te stijgen. De geboren Delftse, die vorige week niet in actie kwam, staat nu 68e. Arantxa Rus verruilde de 97e voor de 95e plek. De Monsterse werd zaterdag al in de eerste kwalificatieronde van het WTA-toernooi in Barcelona uitgeschakeld.

In de top van de ranglijsten verandert weinig. Novak Djokovic en Victoria Azarenka blijven de klassementen aanvoeren. Serena Williams boekte door haar zege in Charleston een plaatsje winst. Ze staat nu negende. Jo-Wilfried Tsonga (5) en David Ferrer (6) wisselden bij de mannen van positie.


Haase heeft top vijftig in vizier (Foto: Novum)