Toivonen: "Rood? Nee, dat denk ik niet"

Frank (franklop)

Ola Toivonen liet zich zondagavond tijdens de KNVB Bekerfinale weer eens van zijn mindere kant zien. De Zweed ontsnapte aan een rode kaart. De buit was zondag al lang binnen toen Toivonen een zware overtreding maakte op Willie Overtoom.

Bij een 3-0 stand trapte de Zweedse aanvoerder van PSV zijn tegenstander op zijn enkel en leek daarbij geen enkele intentie om de bal te spelen. Hij werd bestraft met geel, daar waar een rode kaart wellicht op zijn plaats had geweest. "Het was een terechte gele kaart", zei Toivonen na de wedstrijd tegen Goal.com. "Ik raakte zijn enkel of kuit denk ik. Ik heb daarna mijn excuses aangeboden aan Overtoom. Of het een rode kaart waard was? Nee, dat denk ik niet. Ik ging voor de bal."

Overtoom moest het veld geblesseerd verlaten na de overtreding van Toivonen. Aanvoerder Antoine van der Linden was na de wedstrijd niet te spreken over de actie van Toivonen. "Dat was niet netjes, om het maar zacht uit te drukken. Hij had totaal geen intentie om de bal te spelen. Laten we hopen dat het mee valt met Overtoom en dat hij er snel weer bij kan zijn."