Cocu: "We gaan wel even wat drinken ja"

donroyco

PSV wordt vanavond niet gehuldigd na de bekerwinst, maar trainer Philip Cocu en de spelers gaan wel even een feestje vieren. PSV besloot af te zien van een huldiging in Eindhoven. Komende woensdag speelt de ploeg van Cocu tegen RKC Waalwijk. Het vizier gaat na vandaag dus weer op de titelrace, waarin PSV vier punten achterstaat op koploper Ajax.

Cocu liet na de zege op Heracles Almelo (3-0) wel weten dat er even wordt genoten van de bekerzege. "We gaan dit wel even vieren ja. Morgen is er weer een dag", zei de interim-trainer van PSV tegen Veronica. De opvolger van Fred Rutten kwam na de finale in De Kuip collega Peter Bosz (Heracles Almelo) tegen. "Hij hoopte dat we deze lijn voortzetten in de competitie. Als we eerste of tweede worden dan kan Heracles Europa in", aldus Cocu. PSV leefde deze week naar de finale toe, verklaarde de oud-PSV'er.

Keuzes pakken goed uit
"Ik merkte op de trainingen al dat ze echt wilden winnen. Het moet daarbij niet uitmaken hoe vaak je een prijs hebt veroverd. Je moet elke wedstrijd met dezelfde instelling beginnen. Het was de bedoeling om af te wisselen met druk zetten en terug zakken. Dat hebben ze goed gedaan. Waarom we dat niet altijd doen? Dat bekijk ik van duel tot duel", aldus Cocu.

"De ploeg moet dat zelf ook aanvoelen. Ze moeten beseffen dat ze hier meer invloed op hebben", aldus de winnende coach, die zijn eerste prijs met PSV pakte. Cocu koos voor Jeremain Lens in de spits ten koste van Tim Matavz. "Jeremain heeft diepgang en is een goed aanspeelpunt. Tim is een andere spits, maar vandaag pakte het met Jeremain goed uit."