Samba geschokt door 'bananenincident'

donroyco

Anzhi Makhachkala-verdediger Christopher Samba is geschrokken van de vele racistische incidenten in het Russische voetbal. Samba kwam eerder dit seizoen over van Blackburn Rovers en was in zijn eerste maanden bij Anzhi al een paar keer het mikpunt van racisme.

Zo werd er in het competitieduel tegen Lokomotiv Moskou een banaan het veld op gegooid door de supporters van de tegenpartij. Het incident liet de Congolese verdediger niet onberoerd. "Het bananenincident was het meest verdrietige moment in mijn carrière", vertelt Samba aan The People.

"Ik was echt geschokt. Ik had dit nooit verwacht en ik lokte het ook helemaal niet uit. Het was erg vernederend en ik kon toen wel in tranen uitbarsten. Als dat soort dingen gebeuren is dat bijzonder treurig voor het hedendaagse voetbal."

De 'bananengooier' is nooit gepakt. "Ik heb echt absoluut geen idee wie die banaan gooide", vervolgt Samba. "Ze zeggen dat ze hem wel hebben geïndentificeerd en als dat echt zo is, mogen ze hem van mij de grootst mogelijke straf opleggen."