Ook Magny-Cours wil Franse GP organiseren

Peterselieman

Nu de Grand Prix van Frankrijk nog niet definitief teruggekeerd is op de Formule 1-kalender groeit bij de circuit-bazen van Magny-Cours de hoop dat de race op hun baan georganiseerd kan gaan worden.

De bedoeling was dat de race in Frankrijk vanaf 2013 afgewisseld zou worden met de Grand Prix van België, maar dit is nog niet rond. Er zou naar verwachting gereden gaan worden op Paul Ricard, maar de onderhandelingen hierover lopen nog. Paul Ricard organiseerde in 1990 voor het laatst een F1-race. Het circuit heeft de steun van de Franse overheid.

Daarna vertrok het circus naar Magny-Cours waar tot en met 2008 geracet werd. Daarna is de Grand Prix vanwege financieringsproblemen van de kalender geschrapt. Het centraal in Frankrijk gelegen Magny-Cours wordt geroemd vanwege de mooie gladde, vloeiende baan, maar heeft problemen met de bereikbaarheid en er liggen te weinig hotels in de buurt. Toch ruikt de circuit-directie kansen en heeft voormalig Formule 1-teambaas Guy Ligier ingeschakeld om contact op te nemen met F1-baas Bernie Ecclestone.