Vettel gelooft in titelprolongatie

Peterselieman

Tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Sebastian Vettel ziet geen enkele reden waarom hij dit jaar niet zijn titel kan prolongeren. Ondanks dat de Red Bull RB8 minder goed is dan zijn voorgangers ziet Vettel genoeg aanknopingspunten om de mindere start van 2012 om te draaien.

Vettel eindigde in Australië als tweede en viel in Maleisië net buiten de punten na een aanrijding met Narain Karthikeyan. "Ik moet toegeven dat de eerste twee races niet helemaal perfect waren, maar slecht waren ze nu ook weer niet. We hebben bewezen dat we het op kunnen nemen tegen de sterkste teams en dat is erg belangrijk. Als je een ongeval hebt, zoals ik in Maleisië had, dan zijn zelfs wij machteloos, maar dat hoort bij de Formule 1," zei Vettel op een blog van zijn team Red Bull.

"We hebben nog achttien races te gaan en we zullen er alles aan doen om onze titels te verdedigen. Ik heb compleet vertrouwen in het team, de auto en in mezelf. Er is door ons nog veel werk te verrichten, maar als een team kunnen we alles voor elkaar krijgen."