Bloemendaal door in EHL na kraker tegen Terrassa

zoem

Bloemendaal heeft vrijdag de kwartfinale van de Eurohockey League bereikt. In de achtste finale in Rotterdam klopten de Noord-Hollanders Atletic Terrassa uit Spanje met 4-3. Bloemendaal kwam voor rust met 2-0 voor, maar direct na de spelhervatting werd het uit een strafcorner 2-1. Bloemendaal herpakte zich en liep uit naar 4-1, maar Terrassa kwam nog bijna terug.

Amsterdam won met 6-0 van de Russische club Dinamo Kazan. Dankzij Valentin Verga en Marc Schwarz stonden de hoofdstedelingen bij rust al met 2-0 voor, maar in de tweede helft werd Kazan pas echt weggespeeld. Billy Bakker, tweemaal Mirco Pruyser en nogmaals Schwarz voerden de score verder op.

In de kwartfinale nemen de twee Nederlandse ploegen het zondag tegen elkaar op. Zaterdag komt Rotterdam nog in actie in de achtste finale. Die ploeg moet dan met Uhlenhorst Mulheim uit Duitsland af zien te rekenen.

Ook de andere Spaanse ploegen deden het slecht in de achtste finale. Club de Campo ging met 2-1 onderuit tegen het Engelse Beeston. RC Polo de Barcelona was niet opgewassen tegen UHC Hamburg: 3-0. Beeston en Hamburg treffen elkaar zondag in de andere kwartfinale.