Van Marwijk schrijft Van Nistelrooy af voor EK

Frank (franklop)

Ruud van Nistelrooy hoeft niet te rekenen op een plek in de EK-selectie voor komende zomer. Dat heeft bondscoach Bert van Marwijk hem telefonisch medegedeeld. "Ik heb Ruud tijdig op de hoogte willen brengen. Bij een speler met zijn staat van dienst moet je daar niet in mei mee aankomen", verklaarde Van Marwijk zijn telefoontje naar de Málaga-spits.

Met Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar en Luuk de Jong heeft Oranje al drie centrumspitsen en bovendien zit Van Nistelrooy in Spanje vooral op de bank. "Ik had met Ruud al lange tijd een duidelijke afspraak. Zolang hij niets van mij zou horen, bleef hij steeds in beeld voor het EK. Ik heb hem nu gebeld dat ik niet meer op hem reken voor Polen en Oekraïne. Dat belletje was een week of vier geleden. Ik wilde Ruud tijdig op de hoogte brengen."

Van Nistelrooy kan begrip opbrengen voor het besluit van Van Marwijk. "Ik vond het wel begrijpelijk dat hij meedeelde dat het voorbij is", aldus de 35-jarige spits, die zeventig interlands speelde voor het Nederlands elftal.