Maduro kreeg kippenvel van rentree

Frank (franklop)

Hedwiges Maduro maakte donderdag tijdens het Europa League-duel met AZ zijn langverwachte rentree voor Valencia. Een emotioneel moment voor de middenvelder. "Hier heb ik maandenlang naartoe gewerkt", zei de Nederlander tegen De Telegraaf.

"Bijna niemand weet wat ik na mijn enkelblessure allemaal heb moeten doen om weer fit te worden. Als je dan weer je eerste speelminuten mag maken en nog tegen een Nederlandse tegenstander ook, is dat kippenvel. Dit moet het begin zijn van meer. De trainer vroeg na afloop hoe het voelde om weer mee te doen en of ik pijnvrij was gebleven. Ik voel me top. Juist in de slotfase van de competitie en in de Europa League kan ik nu belangrijk zijn. Door deze zege spelen we vanaf nu tot half mei elke zondag, woensdag en zondag. Ik weet zeker dat ik nog veel aan spelen ga toekomen."

De waardering van zijn ploeggenoten en fans deed hem goed. "Van mijn medespelers die me de laatste minuten heel veel de bal gunden en van het publiek. Tijdens de warming-up begonnen de fans al te klappen en mijn naam te scanderen. En als je een staande ovatie krijgt bij het invallen, weet je dat de mensen je niet zijn vergeten."